Fugning af gulve

Mange mennesker synes det er mindre flatterende med store revner mellem planker/stave. Til dette kan vi kun sige, at det er helt naturligt og alt hvad der er naturligt, er smukt. MEN til dem som alligevel gerne vil have gjort noget ved revnerne, enten for udseendets skyld, fordi de er allergiske overfor støv, gerne vil minimere lugten fra underboen eller andet, har vi et par muligheder, hvad angår fugning af gulv.

omfugning og fugning af gulv

Muligheder for fugning af gulv

1) Gummifuge. Det er altid vigtigt at man køber en elastisk gummifuge, der kan ”give sig” og dermed tåle bevægelser ved vibration og slibning. Men som alt andet, kun til en vis grad, ellers kan fugen revne eller sågar løsrive sig, hvis lægterne, gulvet eller strøerne er krympet. Vælger man en almindelig fuge risikerer man, at det knækker når de store gulvmaskiner skal til. Denne fuge tager de bedste egenskaber fra silicone- og polyurethan fugemassen, blandet i én – helt uden lugtgener.

2) Trælim og træstøv (bruges tit til bordplade løsninger). Ved samlinger på bordpladen eller små sprækker/revner i gulvet bruges denne metode også tit. Man tager og blander trælim sammen med slibestøv fra en planke. Dette er en meget miljøvenlig måde, at udfylde revnerne på.

3) Spartelmasse til træ. Dette er ikke særlig dyrt og kan fås i en ”træfarve”. Minder lidt om mulighed 2, men kan købes færdiglavet til fugning af gulv og til billige penge.

Procedure for fugning af gulv

1) Oprensning af gammel fuge

2) Fugning med fugemateriale f.eks. Sikaflex – 11 FC+

3) Slibning + behandling

4) Kan alle fuger være ens? alt afhænger af plankens mellemrum, skal de være ens, så skal mellemrum mellem planker fræsses, og det vil svæke gulvet og bliver meget dyrere.

Ring eventuelt til os alle ugens dage på 5015 1566 og hør nærmere om fugning. Vi yder en bred vifte af hjælp – alt fra rensning af fuger til omfugning, fra slibning til efterbehandling.

Kontakt os for tilbud på fugning af gulve her

Click to rate this post!
[Total: 56 Average: 3.8]