Ludbehandling af trægulve

Her ses billede af trægulv med hvid ludbehandling

ludbehandling af gulve

Plankegulve / fyrretræsgulve / breddegulve samt parketgulve kan ludbehandles med hvid eller natur lud, hvis de er massive. Alle massive trægulve kan ludbehandles, man skal bare ikke forvente samme udseende, da gulvene har forskellige farver og struktur. Efter ludbehandling skal trægulve sæbe behandles 3 til 5 gange med hvid eller natur gulvsæbe for, at mætte overfladen. Den bliver hårdere og hårdere og giver en mere lukket, modstandsdygtig og stærk overflade mod snavs, væske og mm.

Det er vigtigt at have et godt og sundt indeklima. Med ludbehandling og sæbebehandlet gulv kan træ ånde og arbejde i forhold til rummets temperatur og fugtighed, hvilket giver et behageligt indeklima og en blød overgang, f.eks. når luftfugtigheden skifter med årstiderne.

Sæbebehandling/vedligeholdelse ag ludbehandlede gulve

Når du har fået afslibet og ludbehandlet dine gulve, skal du sørge for at vaske dem (og mætte dem), ca. 3-5 gange inden du flytter møbler ind. Dette skal ske med ca. 3-5 timers mellemrum. Ludbehandlede gulve skal altid behandles med lud sæbe ( med hvid eller naturlud sæbe). Er dine gulve behandlet med hvidpigmenteret Junckers lud, skal de vaskes med hvid Junckers sæbe som giver træet en helt lys, hvidskuret overflade. Har du fået behandlet dine gulve med Junckers natur lud, skal de vaskes med Junckers natur sæbe, som giver træet en lys, gylden overflade. Begge sæbebehandlinger giver træet en silke mat overfladet, som er vedligeholdelsesvenlig.
OBS! Ludbehandlet gulve må aldrig ”skrubbes” da dette kan medføre misfarvninger på gulvet. Dette kan for nogle ligne at den hvide luden vaskes af eller at det ikke er ”trængt ned”. Når farven først skrubbes/vaskes af så er der ingen anden vej udenom end, at mellemslibe gulvet og påføre en ny omgang Faxe hvidlud.

Vil du have en hård og slidstærk overflade, kan du vælge at oliebehandle dit trægulv efter ludbehandling

JunckersOlie giver gulvet en modstandsdygtig og mat overflade, der kan modstå snavs og slitage -og olie har den fordel, at den er let at vedligeholde med ekstra olie i de områder, hvor overfladerne slides hurtigere.

Er du irriteret over pletter på dit ludbehandlede gulv?

Pletter som f.eks. kaffe, te, blod, rødvin på sæbebehandlet, vokset, olieret og ubehandlet gulv kan fjernes skånsom med Junckers pletfjerner.

Hvordan virker pletfjerner?

Pletfjerner kommes på pletten og skal virker på skaden i ca 15-20 minutter. Pletten / snavs løsnes og kan fjernes med blød klud eller børste. Der skal altid vaskes med vand, kan pletten ikke forsvinde så skal du gentage behandling. Det er meget vigtigt efter rengøring med pletfjerne, at påføre ny overfladebeskyttelse.

Kontakt os her for tilbud på afslibning og ludbehandling

Click to rate this post!
[Total: 33 Average: 4]