Slibning af gulve

Davids-gulvafslibning.dk er et familieejet firma med over 28 års erfaring, hvor det endelige resultat er vigtigt for os, så vi får leveret et stykke arbejde du kan være tilfreds med mange år frem.

Herunder kan du læse lidt nærmere om, hvordan vi arbejder med gulvafslibning i praksis og hvilke forholdsregler du skal tage før vi går i gang.

Trods vi anvender de nyeste og dyreste maskiner, vil der altid være støv fra slibemaskinerne og larm kan vi heller ikke undgå, læs nærmere herunder.

Vi dækker hele Sjælland.

Se priser på gulvafslibning her | Kontakt os for tilbud her

Sådan sliber vi dit gamle gulv

information om gulvafslibningTrænger dit gulv til en make-over? Med tiden bliver trægulve plettede og grålige og kan være svære at gøre rene. Det kan man råde bod på med en afslibning. Her ser vi nærmere på, hvordan vi typisk udfører en gulvafslibning. Vi inddeler processen i tre faser: forberedelse, afslibning og efterbehandling.

1: Forberedelse af gulvafslibningen

Vi begynder typisk med at dykke synlige søm to til tre millimeter ned i gulvet, så de ikke skader slibepapiret under slibningen og i værste fald beskadiger selve slibemaskinen.
Fejelister skal fjernes. På den måde kan der slibes helt til kant.
Hvis dele af gulvet har skader, skal det eventuelt repareres.
Hvis gulvet har små huller, kan de spartles ud med en træspartelmasse i træets farve.
Gulvet skal gøres rent og være fri for maler-, limklatter og lignende.
Slibningen af et gulv støver rigtig meget, så alt inventar i rummet skal væk og døråbninger skal afdækkes med kraftig plast.
Det larmer også, når et gulv slibes, så fortæl dine naboer, hvornår vi sliber. Det tager mange timer måske endda dage alt efter, hvor stort et gulv det drejer sig om.

2: Selve afslibningen

Du skal regne med at gulvet skal slibes tre gange.

  • 1. Den første slibning er en grovslibning med slibepapir i korn 16 til 24. Slibepapiret med det laveste tal er grovest
  • 2. Den anden slibning er en såkaldt mellemslibning. Her bruger vi korn 40 til 60.
  • 3. Den tredje og sidste slibning er den ,der gør gulvet helt fint og glat – finslibningen. Her bruger vi korn 80 til 100.

Vi vurderer altid gulvets tilstand, overfladebehandling og hårdhed, inden vi begynder at slibe. Hvis gulvet tilstand ikke er så slem, eller hvis det er et lamelgulv kan vi måske undlade at slibe med det groveste slibepapir.

Sliberetning bræddegulv
På et jævnt brædde- eller parketgulv slibes der med træets årer. Det er kun, hvis det er et gammelt ujævnt gulv eller et gulv med lak i et tykt lag, at man skal slibe på tværs af årene den første gang og derefter to gange med årene. Er det et lakeret eller malet gulv, skal det først smøres ind i slibeolie. Det skal kun være et ganske tyndt lag ellers giver det problemer, når gulvet skal behandles efter afslibningen.

Sliberetning mønsterparket

Hvis dit trægulv er et parketgulv, der er lagt i et mønster – sildeben, mosaik, ruder mm. – skal det først normalt slibes diagonalt og dernæst i samme retning som rummets længde. Finslibningen laver vi i samme retning som dagslysets retning.

3: Efterbehandlingen

efterbehandling af gulveDer er tre gængse måder at efterbehandle et afslebet lyst trægulv på. Ludbehandling og sæbe, olie eller lak.
Ved at behandle med lud standser man den gulningsproces, som ellers efter kort tid vil gøre det lyse træ mørkere og mere gulligt.
Lud er kun til de lyse træsorter og er ikke en beskyttelse af træet, derfor skal træet efter ludbehandlingen have en beskyttende grundbehandling med enten olie, sæbe eller lak.
Både olie, sæbe og lak findes med hvid pigmentering, hvis du ønsker at gøre gulvet ekstra lyst.
Når man vasker gulvet som del af den almindelige rengøring kan man med fordel benytte sæbe med hvid pigmentering, hvis gulvet er sæbe eller oliebehandlet.

Læs nærmere om de mest populære efterbehandlinger her:

Ludbehandling
Oliebehandling
Hvid oliebehandling
Klar lak
Hvid lak

Få et uforpligtende tilbud på afslibning og efterbehandling af gulvet i din bolig

Slibning af bordplader og trapper

Når vi er på besøg vælger rigtigt mange at benytte muligheden for også at få frisket bordplader, vindueskarme og trapper op.

Vi afsliber gerne ekstra områder i din bolig og sørger for korrekt holdbar efterbehandling.

Du kan med fordel få et samlet tilbud.

Læs eventuelt nærmere om:

Afslibning af bordplader
Afslibning af trapper
Fugning af gulve

Click to rate this post!
[Total: 55 Average: 3.8]