Typer af gulvbehandling

Hvad er hvid lak – hvidpigmenteret lak?

Hvid lak er også det man kalder for hvidpigmenteret lak. Denne type lak har en hvid farve og lakeres minimum 3 x hvid mat lak som er indeklimamærket produkt har gennemgået omfattende prøvning for afgasning og lugt, hvilket også gør den lidt dyre end klare lak. Med hvid lak kan man stadig se træets knaster og struktur. Lakeret gulve er meget nemme at vedligeholde da de bare skal vaskes med sæbe og vand.

For at foretage lakering med hvid lak, skal gulvene afslibes, dvs. du skal fjerne den gamle gulvbehandling, så du kommer til rent og fint afslebet trægulv. Efter gulvafhøvling og gulvslibning skal man lakere den første lag med hvid grund lak for det er den der giver hvidt udseende. Men kan bare ikke regne med dens slitage, derfor skal man lakere med klar mat lak min. to gange og helst tre gange for at få en god og slidstærk gulvbehandling.

hvid lak gulvbehandling

Kan alle trægulve lakeres med hvidpigmenteret lak?

Ja alle massive og lamelle gulve kan lakeres med hvid lak, man skal ikke forvente samme udseende eller overfladen da ikke alle gulve har samme farve, struktur og mm. Nogle trægulve kan i nogle tilfælde give problemer at de ikke rigtig kan lysne op som ask eller bøg der de er meget lyse i forvejen. Egetræsgulve kan man blive nød til i nogle tilfælde at lakere med 4 gange hvid grund lak for at det kan lysne rigtigt op.

Klar lak / Natur lak – findes i mat, silke mat, blank og halvblank

Klar lak er en lak der giver træet dens naturlige udseende, det fremhæver de naturlige pigmenterne i træet, den har en god og lukket overflade og er meget nem at vedligeholde / rengøre, evt. hvis man taber væske på gulvet, kan man bare med en klud tørre det op og det forsvinder med det samme. Denne gulvbehandling anbefales hvis man f.eks. vil have nem vedligeholdelse, og nem rengøring, hvis man har små børn kravlende i hjemmet, da andre gulvbehandling’er ikke lukker overfladen på samme måde og kan med tiden splintre, men med lak der vil du undgå dette problem at gulvet splintre og at det ikke kommer i hænderne på børnene. Jo flere lag lak, jo mere lukket overflade, og jo stærkere bliver det. Den eneste ulempe ved lak er, er at når der kommer nogle dybere ridser eller mærker, er der kun en måde at de kan forsvinde på, og det er ved at foretage en gulvafslibning, eller leve med det.

Er det kun overflade mærker osv. Kan man nøjes med en mellemslibning / polering og lakering efterfulgt.

Klar Lak behandling

Kan man udføre ludbehandling på bræddegulve og parketgulve?

Brædde gulve / plankegulve samt parketgulve kan ludbehandles med hvid eller natur hvis de er massive. Men skal ikke bruge samme lud på bræddegulve plankegulve som man bruger til parketgulve. Alle gulve kan ludbehandles, man skal bare ikke forvente samme udseende da ikke alle gulve har samme farve og struktur. Efter ludbehandling skal trægulve sæbe behandles 3 til 5 gange med gulvsæbe for at mætte overfladen mod snavs, væske og mm.

ludbehandling af gulve

Olie som gulvbehandling – skal det være hvid olie eller natur olie?

Oliebehandling er en meget slidestærk gulvbehandling, Gulvet får en meget rustik overflade med en usynlig hinde som er vandafvisende. Finishen bliver som et levende og naturligt trægulv som er lettere at vedligeholde, Oliebehandling findes i 2 pigmenter, enten hvid olie, eller natur olie, natur olie giver træet en rigtig flot rødglødende finish som er meget populær på f. eks på egetræ, merbau eller mahogni trægulve, den kan få nærmest en mørk kobber farvet udseende. Natur olie bliver også brugt til køkkenbordplader, og trægulvet i lufthavnen. Hvid olie er den alm. Olie, bare tilsat hvid pigmenter, dette er naturligvis også en slidestærk behandling, og er en meget lys behandling. Hvid olie lysner hele rummet op, som i dag er meget moderne, mange i dag vælger hvid olie, især unge mennesker, da det moderne i hjemmet nu til dage er sort og hvid. Dette er et rigtig flot match til hvide vægge. Faxes hvid olie stopper trægulvets gulnings proces. Hvid olie er desværre dyre, da arbejdsprocessen tager længere tid, og det er et dyre produkt.

Oliebehandling af gulv

Er du stadig i tvivl om hvilken gulvbehandling du skal vælge?

Davids gulvafslibning kan vejlede dig til at komme frem til den den mest optimale og passende gulvbehandling til dig, du er altid velkommen til at kontakte os, og få en kort vejledning om de forskellige gulvbehandling’er.

Click to rate this post!
[Total: 50 Average: 4]