Gulvafhøvling

Hvad er gulvafhøvling og hvordan høvler man trægulvene?

Gulvafhøvling er en afretningsproces, hvor man fjerner den gamle gulvbehandling, der ikke er kan slibes væk ved almindelig gulvafslibning f.eks. ferniserede gulve, spartel masse, lim. m.m.
Afhøvling bruges også til meget skæve og ujævne gulve, da maskinen bruger høvljernsblade, som skær stykker af gulvet og dermed er med til at genoprette det, da det er en meget kraftfuld maskine, i modsætning til slibepapir på en gulvsliber.
Gulvafhøvling frarådes på det kraftigste af uerfarne, da det nemt kan give både store skader for dine trægulve og for dig selv. Med en gulvafhøvling fjernes der 3 til 5 gange mere af gulvet end ved gulvslibning, da gulvafhøvling er en meget grov proces, skal der altid afsilbes gulve efterfølgende, læs mere om gulvafslibning her.

Obs! Gulvafhøvling kan kun udføres på massive plankegulve,bræddegulve og fyrretræsgulve. Der kan ikke foretages gulvafhøvling på parketgulve, selvom de er massive, årsagen til dette er fordi det er hårdt træ, den regel gælder også laminat, eller lamel gulve.

Se vore faste priser for gulvafhøvling her

Gulvafhøvling

Gulvafhøvlings maskinen er en del kraftigere end en almindelig gulvsliber, og der kan forekomme ekstra støj. Det anbefales at man ikke opholder sig i lokale,t hvor der bliver arbejdet uden høreværn eller ørepropper. Med en afhøvling skal man altid påregne at der bliver større vibrationer i gulvet, derfor vil det være en god ide, at oplyse dine naboer om dette, og evt fjerne billedrammer fra vægge, da der er risko for at de falder ned på trægulvet.
Gulvafhøvlings maskinen bruger en del ekstra strøm i forhold til en gulvslibning maskine, der er brug for større spænding = større strømforbrug

Kontakt os her, for tilbud på gulvafhøvling her