Gulvafslibning eller fin let slibning

Skal jeg foretage gulvafslibning/fuldslibning eller kan jeg nøjes med blot let/fin slibning af mit gulv?

Mange er i tvivl om hvorvidt deres gulve har behov for en gulvafslibning/fuldslibning eller om de kan nøjes med blot let/fin slibning. Gulvafslibning/fuldslibning anbefaler vi såfremt der er ridser på gulvet, som ønskes fjernet, misfarvning, når man ønsker limrester fjernet eller når nuværende overflade ønskes ændret.

Let/fin slibning foretages kun til opfriskning af gulvene – her garanterer vi hverken for at ridserne eller misfarvningen forsvinder og heller ikke at den nuværende gulvbehandling bliver fjernet. Ved let/fin slibning er det en slags ”polering af overfladen” som gør din nuværende behandling mat så en ny efterbehandling (af samme slags), kan hæfte.

I 98 % tilfælde foretages der en gulvslibning/fuldslibning, da det er yderst sjælden at trægulve ikke er ridset, misfarvet og gennemslidt efter 10 år.

Skal dine gulve slibes eller afhøvles?

Du er langt fra den eneste kunde som er i tvivl om hvorvidt gulvet skal slibes eller om det kan tåle en gulvafhøvling. I de fleste tilfælde kan man dog sagtens nøjes med slibning frem for afhøvling, da det er to forskellige ting. Med en gulvafhøvling høvler du med en høvle maskine, som fjerner mellem 1 til 3 mm af gulvet. Ligeledes fjernes den gamle gulvbehandling som gulvet er behandlet med. Efter høvling fremstår overfladen ikke jævn og glat. Efter en gulvafhøvling skal der derfor altid foretages gulvafslibning for, at rette de efterladte høvle spor i trægulvet.

Man høvler i meget sjældne tilfælde og det anbefales kun på massive trægulve, såsom planke- eller fyrretræsgulve.

Parketgulve (hårde trægulve) kan kun afslibes, og den kan foretages på alle massive træsorter og ligeledes på lamel gulve. I 98 % af alle de trægulve, som findes i de danske hjem, skal afslibes og ikke afhøvles. Med en gulvafslibning fjerner du den gamle gulvbehandling samt retter op på gennemslid og efterladte ridser, her fjernes ca. 0,3 mm af dit eksisterende gulv og ligeledes fjernes din nuværende behandling også.

Der er derfor stor forskel på, om du foretager gulvafslibning eller fin let slibning, er du i tvivl, så kontakt vores gulvservice for vejledning.

Ring på 50151566

Click to rate this post!
[Total: 12 Average: 2.1]