Gulvvarme og gulvafslibning

Kan alle gulve læges på gulvvarmen?

Lamelgulv og laminatgulv kan lægges på gulvvarmen, men ikke massive gulve, da de ikke kan tåle det og vil blive ødelagt på meget kort tid.

Ved gulvafslibning og overfladens gulvbehandling, hvor der er gulvvarme, skal man være ekstra opmærksom. Ved selve afslibningen er der normalt ingen problemer.
Fordelen ved gulvvarmen er, at efterfølgende gulvbehandling vil gennemhærde på kortere tid, hvilket giver mindre ventetid på lakering (med gulvvarme kan du påføre 3-6 lag lak på en dag) og træet vil rejse sig mindre -og der vil derfor være behov for mindre mellemslibning. Der hvor problemet kan opstå, er ved gulvbehandling med visse typer lak og olie, da det kan tørre for hurtigt og derfor give overfladen problemer. Derfor er det vigtigt at skrue varmen lidt ned på ca. 19-20 c. for, at få det bedste resultat.

gulvvarme og afslibning

Har du overvejet at lige varme under gulvet?

Du skal være opmærksom på mange ting:

1. At du har godt underlag inden du skal isolere og hvilken isolation og tykkelse du vil bruge for ikke alle holder lige så godt. Det er vigtigt at isolere også i siderne /slutning af beton da varmen vil sive til siden forgæves. I dag er det bedst med klik flamingo (rød eller blå ) 35-45 gr. som kan klare at en bil kører over den uden at du kan se dækspor.

2. Hvilken gulvvarme rør du vil bruge og deres livstid og på hvilken afstand ( bedst ved 12 cm ) de vil blive lagt.

3. At støbe gulve med den rigtige tykkelse af beton, da det har ekstrem stor betydning ved fordeling af varme; lag på ca. 7-10 cm fordeler varmen bedst.

4. At installere vandpumpe til gulvvarme, da den funger meget bedre og speciel hvis du har gulvvarme rør på ca. 50-100 mtr.

Billede af lagt gulvvarme inden støbning

gulvafhøvling ved gulvvarme i gulv

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]