Lidt om træ

Hvad er træ

Træ er en plante, en der kan leve i mange år. Det har en lang række egenskaber hvoraf nogle af utrolig værdifulde for jordens klima og miljø. Ud over at binde CO2, kan træ bruges til forskellige byggematerialer.

Hvor kommer træ fra

De fleste træer kommer fra skove (næsten en tredjedel af jordens landoverflade er endda dækket af dette), mens andre, mere specielle træsorter, kommer fra regnskoven. Overalt i vores dagligdag er vi omringet af træ – alt fra indkøbscenteret til haven, til sommerhuset, til spisebordsstolen. Mens du i skoven finder de helt almindelige træsorter, kan du i regnskoven finde de lidt mere eksklusive, som fx mahogni, rosentræ og mange andre mindre træsorter. Fælles for dem alle er, at de er dybt integreret i vores dagligdag.

Hvilke træsorter findes der

Der findes en masse træarter og træsorter i verden hvoraf de mest kendte herhjemme er birketræ, asketræ, egetræ og bøgetræ. Derudover findes der også en masse frugttræer som vi spiser. Heriblandt er der tale om æbletræer, blommetræer, kirsebærtræer og mange, mange endnu.
Et træ består af følgende: et rodnet, en stamme, noget bark og nogle blade, samt frugter.

Hvor bruges træet og til hvilket formål

Træet som en plante kan bruges til forskellige ting, afhængigt af træsorten, når det bliver bearbejdet. De mest anvendte former er til fremstilling af møbler, trægulve, musikinstrumenter, brænde, hegn m.m. Træsorterne har forskellige gode egenskaber og ulemper, hvorfor nogle træsorter er ideelle til fremstilling af vinduer og døre, trægulve og sommerhusfacader. Den primære grund til, at træet er velegnet som byggemateriale er fordi, at det giver en god varmeisolering. Træ som materiale kan efterfølgende producere energi, når det engang bliver brændt. Frugten som træet føder bruges primært i vores kost og dermed en nødvendighed – som meget andet – for os.

Læs her om forskellige typer af trægulve

trægulve og træ

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]