Hvad er den bedste gulvbehandling?

Davids gulvafslibning vil råde og vejlede dig om de forskellige gulvbehandlinger men aldrig anbefale dig specifikt hvilken gulvbehandling du skal vælge. Alle gulvbehandlinger er gode på hver deres måde og det er en smagssag som varierer fra person til person der i sidste ende er afgørende for valget. Nogle gulvbehandlinger er f.eks. nemmere at vedligeholde mens andre er mere sarte men til gengæld lettere at fjerne overfladiske ridser fra. Nogle fortrækker gulvene matte, andre blanke som lakken giver eller med en rå overflade som lud efterlader. Der er dermed sagt fordele og ulemper ved alle produkter, man skal derfor ført og fremmest finde ud af hvad der er vigtigst – farven, vedligeholdelsen eller økonomien. Alt kan nemlig lade sig gøre mod betaling. I nogle tilfælde kan specifikke gulvtyper ikke klare nogle bestemte efterbehandlinger, men dette vil Davids gulvslibning rådgive dig omkring.

Du er velkommen til at ringe til os og få en uforpligtende snak med os herom. Vi vil naturligvis gøre vores bedste for at vejlede dig og hjælpe dig med at få afklaret hvilken type efterbehandling der ville passe til lige netop dig og dine gulve.

Hvad er formålet med overfladebehandling?

At få en smukt udseende, en god slidstyrke med modtagelighed overfor smuds, lette rengøringsmuligheder, vandafvisende evne, og endvidere en overflade sov giver træet mulighed for en bestemt farve (farven vil dog imidlertid ændres naturligt grundet den naturlige farvningsproces).

Lakerede gulve

Lakerede gulve fås i alle farver men den mest brugte er den klare matte lak eller den hvidpigmenterede lak. Gulve som er blevet efterbehandlet med lak, er lige til at flytte ind i umiddelbart kort efter behandlingen. De kan betrædes ca. 4 timer efter det sidste lag lak er blevet påført mens der er en gennemhærdnings proces på ca. 5-7 dage. Lakerede gulve er de letteste at vedligeholde og er også mest smudsafvisende men dog kan overfladiske ridser ikke forsvinde ved vask.

Fordele:
• Lettest at vedligeholde da det kun skal vaskes med ajax og vand
• Smudsafvisende
• Fås i alle farver
• Kan betrædes allerede efter små 4 timer

Ulemper:
• Ridser forsvinder først i det øjeblik hele gulvet slibes på ny
• Lakkens farve kan ændres grundet træets naturlige farvningsproces, heriblandt under påvirkning af lys, luft og rengøring.

Lud behandlede gulve

Ludbehandlede gulve fås i to farver; den naturlige lud og den hvide lud, hvoraf ca. 99 % af kunderne vælger den hvide ludbehandling. Ludbehandlede har ingen gennemhærdningsproces – de kan betrædes så snart gulvene er tørre efter kundens sæbebehandling. De er nemme at reparere efter en skade og ridser samt mindre hakker i overfladen forsvinder ved blot en gulvvask.

Fordele:
• Ludbehandlet gulve skal ikke løbende ludbehandles som lakeret gulv eller olieret gulv skal.
• De kan betrædes ligeså snart de er tørre
• Gulvene fremstår naturlige og ”rå”
• Overfladiske ridser/hakker forsvinder ved gulvvask

Ulemper:
• Ulempen med ludbehandlede gulve er, at de skal efter gulvafslibning sæbe behandles for at lukke overfladen mod snavs mm.
• De skal vaskes med speciel sæbe
• Ludens farve kan ændres grundet træets naturlige farvningsproces, heriblandt under påvirkning af lys, luft og rengøring.

Olierede gulve

Olierede gulve findes i en naturlig farve samt hvid farve. De kan betrædes ca. 12-24 timer efter olien er blevet påført mens der er en gennemhærdnings proces på ca. 5-7 dage. Ligesom ludbehandlet gulve er olierede gulve nemme at reparere efter en skade og ridser samt mindre hakker i overfladen forsvinder ved blot en gulvvask. Hvid olie kan eventuelt kombineres med hvid lud for at gøre gulvene endnu lysere (med ca. 20 %) – denne kombination gør dog, at det er sværere at reparere såfremt der sker skader eller gennemslid. Lakkens farve kan ændres grundet træets naturlige farvningsproces, heriblandt under påvirkning af lys, luft og rengøring.

Fordele:
• Overfladiske ridser/hakker forsvinder ved gulvvask
• Kan kombineres med hvid lud så gulvene fremstår ca. 20 % lysere end med blot den ene af efterbehandlingerne

Ulempe:
• Kræver længst tørretid
• Skal vaskes med speciel sæbe/plejeolie

Er du i tvivl om, hvilken type gulvbehandling, der er bedst egnet ti din gulvtype? Ring på 50151566 eller send en mail til info@davids-gulvafslibning.dk

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]